open atelier
december 2020

Welkom in het open atelier!
Vanuit je luie stoel lekker dwalen door mijn atelier. Want, dit jaar helaas geen live te bezoeken open atelier door de coronarestricties. Maar ik wil jullie natuurlijk heel graag laten zien wat ik dit jaar gemaakt heb, net zoals bij het "gewone" open atelier. Hopelijk kan dat in het voorjaar weer. Wil je toch live het atelier bezoeken stuur me dan een mail voor een individuele afspraak. Daarnaast is er in dit online open atelier van alles te vinden om familie en vrienden met de feestdagen mee te verrassen.

 

Dit jaar heb ik aan drie grote projecten gewerkt: begin van het jaar de laatste dubbelportretten gemaakt voor de kus en de uitgave van het boek de kus, een groeiende reeks collages en de serie buurtwandeling tijdens de eerste lockdown.

de kus
Het heeft even geduurd, maar het boek "de kus" is gedrukt. 84 pagina's met 38 dubbelportretten. Het begon eind 2019 met een vraag. Hoe ziet een kus er uit? Hoe doen we dat? De eerste paren die langskwamen lieten meteen zien hoe verschillend ieder elkaar kust.

duo01
Van een zacht de lippen tegen elkaar drukken tot een gretig happen. Dat smaakte naar meer en uiteindelijk hebben 38 paren elkaar voor het oog van mijn camera gekust. Ik vond het fantastisch dat ze mij hierbij toelieten. Jong en oud en geliefden van verschillend of hetzelfde geslacht.

duo05

Bekijk alle foto's van de kus hier en/of bestel het boek.
Hardcover, 84 pagina's, 21 x 21 cm.
€ 24,95
In Zwolle wordt het persoonlijk bij je thuisbezorgd. Verzendkosten buiten Zwolle zijn € 4.-

collages
De serie collages groeit en groeit. Ook deze serie begon in 2019 na de zomer. Ik kreeg een schoenendoos ansichtkaarten cadeau en zette meteen de schaar er in ;-)

070
Intussen zijn er schoenendozen vol bijgekomen en loopt het aantal collages tegen de 100. Blader hier door de hele serie. Belangstelling om een aan te schaffen? Stuur me een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De formaten liggen rond de 10x15 cm en zijn ingelijst in een passepartout van 30x40 cm en een alu-lijst.

082
Tijdens het open atelier gelden er natuurlijk speciale prijzen. In Zwolle breng ik de collage persoonlijk bij je langs!


buurtwandeling
De eerste lockdown bracht me op het idee om elke dag mijn buurt te verkennen. Quarantaines duurde vroeger 40 dagen, bij een pestuitbraak aanboord lag een schip 40 dagen buitengaats. En zo onstond het plan 40 dagen lang elke dag een buurtwandeling te maken en te fotograferen.

neighborhood16
Op instagram was de serie te volgen. Van deze 40 delige serie is - nog - geen boek maar de losse foto's zijn uiteraard wel te koop. Bekijk de hele serie hier.
Twee boeken kregen dit jaar een herdruk. "De ontdekking van het Louvre" en "er zijn". 

IMG 2090 front
louvre05
Dit jaar is er door corona geen mogelijkheid om te reizen......
louvre03
Met het boek "De ontdekking van het Louvre" kun je toch nog even naar Parijs en dwalen door het Louvre.
Voor 14,95 ben je toch weer even in Frankrijk! Bestel hem hier.  Bekijk de foto's uit het boek hier.

erzijn
De tweede druk alweer. Deze keer met softcover. € 19,95  ISBN 978-90-8310-1101

121
301

bekijk een selectie uit de 600 foto's hier. Bestel het boek hier.

Nog enkele voorbeelden uit de collage serie:
030#30

035
#35

029

#29

collages atelier
Een andere uitdijende serie zijn de Césures. Kleine collages van 10 x 10 cm. Ondergrond is een foto met daarop met zwartkarton afgeplakte delen.

LG-H850
Een onderzoek naar de escentie van het beeld.


LG-H850

LG-H850
LG-H850
De césures zijn ingelijst in een passepartout van 24 x 30 cm in een alu-lijst. Belangstelling? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me voor de speciale open atelier prijs. De complete serie tot nu toe vind je hier


LG-H850
<tdstyle="width: 300px">2<tdstyle="width: 300px">3 <tdstyle="width: 300px">4
 atelier
En zo is er alweer een jaar voorbij. Ik hoop dat we elkaar in 2021 weer live kunnen ontmoeten tijdens de open atelier dagen of bij een van de Contrapunt exposities op de begane grond.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021!

|\/|ichiel